Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Pokročilé vyhledávání

1541 příspěvků v 379 témat- od 283 uživatelů - Nejnovější uživatel: vanicek99
Stran: [1]
Tisk
Autor Téma: prosím pomozte mi ohodnotit malou minci  (Přečteno 150 krát)
TOBIÁŠOVÁ DANA
Nováček
*

Zobrazit profil Email
« kdy: 19.05.2010, 07:45 »

Mám doma malou minci o průměru 1 cm, kterou se mi nedaří nafotit, protože na fotkách se velmi třpytí a není nic zřetelně vidět, a tak ji alespon popíšu co nejpřesněji. Prosím o pomoc při určení její hodnoty. Jedná se o minci o průměru 1 cm, je na ní hlava dívající se do leva, dole pod hlavou je uveden rok 1908, těsně nad hlavou je ale malá dírka pravidelně kulatá, a dokola mince je nápis republique francaise. Vlastně nemá rubovou stranu. Druhá strana je vlastně rub ražby. Nevím jak jinak bych to napsala. Údajně má být zlatá. Ještě vím, že ve Španělsku ji říkali "feluči". Údajně má mít hodnotu, ale potřebovala bych to ověřit a pomoci s jejím ohodnocením. Nevím kam jinam bych se měla obrátit. Předem děkuji za vaši pomoc. DANA
Zaznamenáno
garisz
Globální Moderátor
Profesor

Zobrazit profil Email
« Odpověď #1 kdy: 20.05.2010, 19:21 »

není to tato?

http://cgi.ebay.com/COIN-TYPE-EARRINGS-CLIP-GOLD-TONE-REPUBLIQUE-FRANCAISE-/110532855587?cmd=ViewItem&pt=Vintage_Costume_Jewelry&hash=item19bc458723
Zaznamenáno
TOBIÁŠOVÁ DANA
Nováček
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #2 kdy: 20.05.2010, 21:07 »

ano je. děkuju. má to vůbec nějakou hodnotu. asi ne. děkuju za odpověd. dana
Zaznamenáno
TOBIÁŠOVÁ DANA
Nováček
*

Zobrazit profil Email
« Odpověď #3 kdy: 20.05.2010, 21:23 »

ano je to ona, až na to že ta moje nemá tak pěkný okraj, a dole je letopočet 1908 a krk je trochu jinak zdobený a dole pod letopočtem je nerovnost na minci /výčnělek? ale jinak to je ono.
Zaznamenáno
Stran: [1]
Tisk
Skočit na: