Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení

Pokročilé vyhledávání

1534 příspěvků v 378 témat- od 282 uživatelů - Nejnovější uživatel: smicilymn
Stran: [1]
Tisk
Autor Téma: Hledam pomoc  (Přečteno 290 krát)
George
Host

Email
« kdy: 24.04.2010, 23:53 »

Nasel jsem kdysi jako skolak maly triberny peniz. Byl oznacen starsimi lidmi za bezcenny a tak jsem ho nekde asi ztratil. Je tu nekdo kdo by poznal o jaky peniz to slo?

Velice tenky striberny peniz,(razeny jako z tenkeho plechu) asi kvalitni nebot nemel zadnou patinu, a leskl se na slunci na zemi po desti kdyz jsem ho nasel.
Velikost asi max. 15 mm prumer, spise bych rekl mene nez vice. Bylo mi receno ze jedne strane byl Vaclav IV. Nepamatuji se ze by byl oboustranny, ale co si naprosto presne pamatuji, byl jako malinka miska. Bylo mi vysvetleno ze byl prohnuty proto ze se razil na drevenem spalku. V Praze na Vaclavaku jich meli spoustu v Antiquaritnim obchode, tak asi cenny nebyl.
Chtel bych jen vedet co to bylo za peniz a z ktere doby asi byl. Pomohlo by to nesmirne moc k urceni stari dalsich objektu nalezenych na stejnem miste.

Jakekoliv odpoved predem vitana.   Diky.
Zaznamenáno
pospec
Globální Moderátor
Učitel

Zobrazit profil WWW Email
« Odpověď #1 kdy: 26.04.2010, 16:37 »

Bylo by Georgi nějaké foto? (třeba z toho antiku) ....z tvého popisu si vůbec nedokáže představit ani jak ta mince asi vypadala...
Zaznamenáno

ICQ-397-141-559
George
Host

Email
« Odpověď #2 kdy: 30.04.2010, 04:14 »

Diky za odpoved, bohuzel nemam fotku, to bylo hrozne davno. Jen jsem se dival na Cesky grose ale diametr je priliz veliky. Spise jsem si myslel ze bylo podivne to, ze mince byla prohloubena jako miska. Kdysi v mem detstvi byla v novinach zprava o nalezu padelanych stredovekych minci nekde v jiznich Cechach v jeskyni kde se razilo na cerno. Domnivam se ze by to mohl byt jeden z tech, coz by to datovalo kolem 1400.

Ja vim ze z meho popisu je to tezke, ale kazdem pripade Vam dekuji.
Zaznamenáno
pospec
Globální Moderátor
Učitel

« Odpověď #3 kdy: 01.05.2010, 19:31 »

No, ono není děkovat za co. Já vůbec do středověku nedělám (obecně teď jak z časových, tak i z finančních důvodů numismatiku flákám). Já spíše R-U.  Škleb

Pokud by to byl některý z padělků (což není vyloučeno), tak by jste se mohl dostat i k sumě větší, než k oficiálně ražené minci (ovšem poznat padělky z té doby bude dost velký úkol i pro nějakého profesionála, protože středověk, co kus-to originál) Mrknutí Mrknutí

POSPEC
Zaznamenáno

ICQ-397-141-559
pospec
Globální Moderátor
Učitel

« Odpověď #4 kdy: 01.05.2010, 19:32 »

PS-to tu není nikdo ze staré party, kdo by pomohl? Pláč Pláč Pláč Jsem v rozpacích
Zaznamenáno

ICQ-397-141-559
garisz
Globální Moderátor
Profesor

Zobrazit profil Email
« Odpověď #5 kdy: 02.05.2010, 15:09 »

ze staré party tu jsou,ale nemám ponětí o co se jedná,když bude fotky něco by se s tím snad dalo udělat
Zaznamenáno
admin pavel
Administrator
Profesor

Občas je dobré nedělat věci pro peníze

Zobrazit profil Email
« Odpověď #6 kdy: 09.06.2010, 18:54 »

Jojo, není bohužel jak poradit....pokud neměl patinu a byl stříbrné barvy, nejspíše to byla novoražba, protože i to nejčistší stříbro tvoří platinu...a že by to byl třeba malý brakteátek? Úsměv

Zaznamenáno

web: http://www.p-numismatika.cz, e-mail: p.numismatika@email.cz, skype: krtekpaja
Stran: [1]
Tisk
Skočit na: